Oproep: Techniekanalyse

15 mrt’17 door: Janco Nolles

Een vraag voor iedereen die een beetje verstand heeft van zwemmen. Wat zie jij in de techniek van dit filmpje? Wat kan er beter, wat zou jij jezelf of jouw pupil mee geven of waar moet deze zwemmer aan werken?

Zoals een andere zwemtrainer het zo mooi zei: “in het kader van het delen van kennis, sharing is caring, een blik in de keuken van”. En omdat ik geloof dat er veel slimmere mensen zijn die er ook nog eens beter over nagedacht hebben dan ik, lijkt het mij leuk om met elkaar te kijken naar analyses van zwemmers.

Ik loop er tegen aan dat het soms lastig is als de techniek van de zwemmer beter wordt en dat een frisse blik dan erg kan helpen.

Daarom kom ik met het volgende idee:

Elke week post ik een filmpje van een zwemmer.

Iedereen die wil mag een analyse doen of feedback sturen naar mij.

Ik verzamel alle feedback en maak vervolgens een filmpje met analyse en belangrijke punten. Een techniekinstructiefilmpje op basis van wat zwemmend Nederland er van vindt.

Deze analyse deel ik.

Doel: Mijn techniekkennis wordt beter én er komen meer voorbeelden van techniek met een analyse voor zwemmers van het niveau waar wij mee werken.

Mocht iemand anders goede beelden hebben, dan wil ik ditzelfde concept natuurlijk ook toepassen met zwemmers van andere verenigingen.

Feedback en analyses delen mag via de reacties onder aan deze site, via facebook reacties of YouTube reacties of via elk ander kanaal.

Hierbij nog twee mogelijkheden om het filmpje te bekijken:

 

Ik ben heel benieuwd met welke bevindingen en suggesties jullie komen!

Janco Nolles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *