Kennis delen

 I hear and I forget,

I see and 1 remember

I do and I understand

(Chinees gezegde)

De NVVZT (Nederlandse vereniging voor zwemtrainers) heeft prachtige bijscholingen, de KNZB heeft een goed en gevarieerd cursusaanbod, NL coach heeft veel sporttak overstijgende bijscholingen. En daarnaast zijn er nog wel een aantal mogelijkheden om als gepassioneerde zwemcoach je kennis vandaan te halen.

Maar….

Veel zwemtrainers die zelf ooit zwemmer zijn geweest zullen het bevestigen; Je gaat heel anders naar je eigen zwemmen kijken, zodra je een cursus hebt gevolgd en begint met zwemtraining geven.

Zodra je gaat ‘lesgeven’ over een onderwerp verandert je kijk op dat onderwerp. En zwemtrainers die wel eens een stagiair hebben gehad van een CIOS- of KNZB-opleiding hebben die ervaring al. Van het hebben van een stagiair leer jij zelf ook! Datzelfde geldt voor het schrijven van artikelen over onderwerpen waar jij de nodige kennis mee hebt opgedaan. Schrijven is beklijven! Het is niet voor niets dat het in een aantal landen heel gebruikelijk is dat trainers regelmatig artikelen publiceren. Naast het delen van kennis is het schrijven van een artikel natuurlijk ook een prima manier om jezelf als trainer te profileren.

In Nederland gebeurt dat nog niet zo veelvuldig en daar zouden we graag verandering in willen brengen. Ongetwijfeld zijn in er in Nederland trainers die al artikelen ‘op de plank hebben liggen’ of voldoende ideeën hebben om te delen, maar is het er gewoon nog nooit van gekomen om dit te delen.

Misschien wel omdat voor deze meest ultieme vorm van leren tot nu toe weinig ruimte werd geboden en die ruimte willen wij je nu bieden! Dus…..

  • Heb jij onlangs nieuwe kennis of ervaringen opgedaan die je wilt delen?
  • Ben je tot nieuwe inzichten gekomen?
  • Heb je een nieuwe manier van trainen uit geprobeerd?
  • Heb je een boek gelezen waar je een recensie over wilt plaatsen?

Schrijf een artikel!

Enkele spelregels;

  • Je kunt je artikel aanleveren in Word.
  • We controleren het aangeleverde artikel niet op spelfouten en ‘wetenschappelijke’ juistheid. Daarvoor ben jij als schrijver verantwoordelijk.
  • Zorg voor bronvermeldingen bij gebruikte afbeeldingen en verwijzingen naar gebruikte artikelen.
  • Wij zijn niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventueel geschonden ‘copyrights’, plagiaat etc.
  • Laat een artikel beginnen met een duidelijke kop en een korte, pakkende inleiding die we op de voorpagina van de site kunnen plaatsen.
  • Je mag een artikel ook ‘anoniem’ of onder ‘pseudoniem’ laten plaatsen, zolang de gegevens van de schrijver maar bij de redactie bekend zijn. Deze gegevens worden  NIET aan derden doorgespeeld.
  • Wij behouden ons het recht voor om een artikel niet te plaatsen als deze niet bijdraagt aan de doelstelling van deze site. Zie ook de spelregels bij “discussies” en “Columns”.