Evaluatie commissie Rio bekend

rio-logo14 sep ’16 door: de redactie

Gisteren maakte de KNZB de namen bekend die de commissie gaan vormen die de zwem(bad)prestaties in Rio gaan evalueren. Zie onderstaand nieuwsbericht. Enkele zaken die ons daarbij opvallen;

  • De commissie bevat geen mensen met een ‘trainers’achtergrond. De ‘oorzaken’ voor zover aan te wijzen zullen ongetwijfeld multidisciplinair zijn. Het is in elk geval zaak om dan ‘de trainingsopbouw’ en ‘wedstrijdplanning’ vanuit de nodige expertise mee te wegen bij de zoektocht naar die oorzaken en die expertise is nu in de commissie (ogenschijnlijk) niet aanwezig.
  • Het is een vrij grote commissie met relatief weinig tijd. 1 oktober is genoemd als deadline, terwijl het de doelstelling is om een grondige evaluatie te doen. Kun je een grondige evaluatie doen met zo veel betrokkenen in zo weinig tijd? De tijd zal het leren!

Wij hebben in elk geval al enkele bijdragen binnen van trainers die, vanaf de zijlijn, hun licht laten schijnen op een aantal zweminhoudelijke aspecten van Rio. Deze bijdragen zullen we in de loop van deze en volgende week publiceren. Wellicht dat de commissie daar haar voordeel nog mee kan doen. En als er meer trainers zijn die ook nog een bijdrage willen leveren via een artikel, een discussie-item of een column…. aarzel niet, en neem contact op!

 

http://www.nu.nl/sport/4321004/achtkoppige-commissie-gaat-zwemprestaties-in-rio-evalueren.html

 

One Comment on “Evaluatie commissie Rio bekend”

  1. Het verbaasd me niets, trainers zijn alle jaren een noodzakelijk kwaad binnen de zwembond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *