Goede voornemens?

2 jan’17 door: de redactie

We zijn inmiddels 4 maanden online met zwemtrainersplatform.nl. Een site van, voor én door zwemtrainers. In die vier maanden hebben we al een aantal érg leuke artikelen mogen ontvangen en kunnen plaatsen. Ook kregen we érg veel positieve reacties over het bestaan van deze site en de mogelijkheden die deze site zou kunnen bieden om ‘De Nederlandse Trainer’ en dus ook het Nederlandse zwemmen naar een hoger plan te brengen.

Een site als deze zorgt ervoor dat kennis kan worden uitgewisseld, dat trainers zich kunnen profileren en dat trainers zich, door het aanleveren van artikelen, zelf weer kunnen door ontwikkelen. Want… Een goed artikel schrijven en uitleggen wat je doet; dat blijkt toch minder makkelijk dan je denkt. Daar leer je zelf ook weer van!

Wellicht dat dat laatste er ook wel voor heeft gezorgd dat we bij lange na nog niet de hoeveelheid kopij hebben gekregen dan was toegezegd door veel verschillende trainers en begeleiders. Als we alles hadden gekregen wat was beloofd; dan hadden we elke 2-3 dagen wel een nieuw artikel kunnen plaatsen. Helaas…. Nederlandse zwemtrainers zijn ook net mensen. Hebben hun gewone werk, het werk voor de zwemclub, vaak een gezin. Dan verdwijnt het schrijven van een goed artikel vaak in het kwadrant: “Wel belangrijk, niet dringend” (*1) en daar blijft het vervolgens dan ook.

Logisch, begrijpelijk, maar ook jammer! Want juist door wel in de spreekwoordelijke pen te klimmen kunt u uw collega’s wat ‘brengen’ en als iedereen wat ‘brengt’ kan iedereen veel meer ‘halen’! Wellicht heeft u, voordat de kampioenschappen losbarsten nog ergens een mogelijkheid om eens wat inzichten aan het papier toe te vertrouwen. Stuur het naar de redactie (redactie@zwemtrainersplatform.nl) zodat wij het ook kunnen inplannen en we op de site wat regelmatiger een nieuw artikel kunnen presenteren.

Tot slot nog een gouden tip; neem het schrijven van een artikel vooral NIET op in uw lijstje met goede voornemens voor 2017. Het schijnt namelijk dat goede voornemens helemaal niet werken. (*2). En aangezien wij die artikelen toch echt graag daadwerkelijk binnen krijgen; verzin een andere list om toch eens wat aan het papier toe te vertrouwen. We zien uw bijdrage met belangstelling tegemoet!

Langs deze kant willen we u in elk geval een gezond en sportief 2017 toewensen!

De redactie

 

(*1) S. Covey beschrijft in “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” op welke manier je het best je tijd kan ‘managen’.

(*2) B. Tichelaar legt in “Dromen, durven, doen” uit waarom het maken van goede voornemens contraproductief is.