KNZB timmert aan de weg

1 feb’18 door: de redactie

Al hoewel er de nodige ‘rust’ was beloofd, timmert de KNZB toch aardig aan de weg om diverse wijzigingen door te voeren die vanuit het trainersoverleg en de diverse werkgroepen als feedback zijn meegegeven.

Onlangs zijn de laatste kwalificatie-eisen voor de diverse internationale evenementen gepubliceerd, waardoor het overzicht voor komende zomer compleet is. Klik hier.

Enkele opvallende zaken:

  • Bij het ‘post-EJK’ traject wat wordt gelanceerd, zijn geen restricties meer ingebouwd dat deelname alleen aan RTC-zwemmers is voorbehouden.
  • Bij de open water evenementen is plaatsing via de NK 5km in het zwembad niet meer mogelijk, omdat uit intern onderzoek is gebleken dat de zwembadtijden op 200, 400 en 800m vrije slag een betere voorspellende waarde hebben tav het beoogde internationale niveau.
  • Er zit overlap in leeftijdscategorieën bij de verschillende leeftijdsgroepen
  • Om te kunnen kwalificeren moeten deelnemers zich bij een aantal evenementen al voor 1 maart aanmelden als ‘belangstellende’.

Naast de internationale evenementen is er op nationaal niveau ook het nodige aan de hand. Zo ondergaat de komende NJJK al de nodige ingrijpende wijzigingen en is de wedstrijdkalender voor het komende seizoen nu al gepubliceerd. Klik hier

Uiteraard zijn we erg benieuwd wat ‘zwemmend Nederland’ van alle wijzigingen vindt. Reacties zijn welkom! Let op, er zit een vertraging in het plaatsen van je reactie, dus deze is niet direct zichtbaar op de site. Wil je uitgebreider je mening geven door middel van een column? Stuur ‘m op naar: redactie@zwemtrainersplatform.nl

Tot slot is het natuurlijk ook nog mogelijk om rechtstreeks mee te praten met de KNZB. Daarvoor staat de volgende trainersdag gepland op 17 februari. Opgeven is nog steeds mogelijk. Klik hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *