Discussies

Tegenwoordig kun je op tal van plekken in de social media je mening ventileren. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar vaak zijn de reacties, ondoordacht, ongenuanceerd en slecht beargumenteerd.

De inhoudelijke bijdragen die wél worden geleverd raken vaak ondergesneeuwd door al die andere reacties. Hierdoor wordt vaak het niveau niet gehaald wat mogelijk is en waarmee de discussies inhoudelijk een bijdrage zou kunnen leveren aan daadwerkelijke meningsvorming binnen het Nederlandse trainersgilde. Zonde!

 

Heb jij een onderwerp voor een discussie of wil jij de mening peilen van je vakgenoten? Open een discussie op onze site!

 

Heeft iemand een discussie geopend en wil jij reageren? Doe dat vooral!

 

Enkele spelregels voor het openen van discussies en/of het reageren op discussies

  • Je kunt de tekst voor de discussie of je reactie op een discussie aanleveren in word.
  • We controleren de aangeleverde tekst niet op spelfouten en ‘juistheid’.
  • De felste discussies zijn vaak de beste discussies met de meeste diepgang. Je mag dus best fel zijn of een mening / stelling stevig neerzetten, maar…. Het mag nooit ten koste gaan van mensen*!
  • Respecteer de mening van anderen te allen tijde. Gebruik argumenten om de ander te overtuigen.
  • Zorg voor bronvermeldingen bij gebruikte afbeeldingen en verwijzingen naar gebruikte artikelen.
  • Je mag een discussie of reactie ook ‘anoniem’ of onder ‘pseudoniem’ laten plaatsen, zolang de gegevens van de schrijver maar bij de redactie bekend zijn. Deze gegevens worden  NIET aan derden doorgespeeld.
  • Wij behouden ons het recht voor om een discussie of reactie niet te plaatsen als deze niet bijdraagt aan de doelstelling van deze site. Zie ook de spelregels bij “artikelen” en “columns”.

*Zodra je je eerste trainerscursus volgt leer je de eerste beginselen van het geven van feedback. Het verschil tussen “je doet dom” of “je bent dom”, is letterlijk maar twee letters. Beide opmerkingen passen niet echt in de huidige trend van ‘positief coachen’, maar we gebruiken ze toch even om hier uit te leggen wat we willen. Want tussen beide opmerkingen zit gevoelsmatig een wereld van verschil. In de discussies die we op onze site plaatsen, willen we dat het alleen gaan over het ‘doen’ van personen en niet over het ‘zijn’.